KIS – KRAANBOUW

Service Engineer Software

Als Service Engineer Software bij ons weet je één ding zeker, jouw baan is dynamisch en afwisselend! En dit allemaal binnen de Nederlandse grenzen! Wellicht dat je op dit moment werkzaam bent als internationaal commissioning/service of field engineer, maar toch meer thuis wilt zijn. Dan is deze vacature een uitgelezen kans!

In deze functie werk je mee in diverse disciplines en ben je allround inzetbaar voor diverse projecten op het gebied van klant specifieke hijsinstallaties. Dit doe je zowel bij de klant op locatie als vanuit je thuisbasis. Je bent voor de klant het eerste aanspreekpunt bij problemen met opgeleverde hijsinstallaties op het gebied van besturingstechniek. Je bent met regelmaat bezig met storingen uitlezen en analyseren om deze vervolgens te vertalen naar een servicegerichte oplossing en denkt ook mee in modificaties van hijsinstallaties van de klanten en voert deze door.

Daarnaast draai je mee in nieuwe projecten, schrijft mee aan functionele omschrijvingen, werkt mee aan de software in TIA Portal en neemt installaties in bedrijf.

Locatie: Joure
Opleiding: HBO Werktuigbouwkunde

Jouw verantwoordelijkheden:

 • Je neemt als Service Engineer Software alle vraagstukken aan van de bij klanten geïnstalleerde hijsinstallaties op het gebied van besturingstechniek, analyseert deze en biedt een passende oplossing.
 • Je verzorgt de inbedrijfstelling van nieuwe hijsinstallaties.
 • Geeft advies of instructies aan collega’s bij verstoringen.
 • Zorgt voor de documentatie behorende bij de hijsinstallatie op het gebied van FAT /SAT/ storingen, etc.

Wie zoeken we?

 • Je hebt HBO Werk- en denkniveau op het gebied van elektrotechniek en/of industriële automatisering
 • Je bent communicatief vaardig
 • Je hebt enkele jaren relevante werkervaring

Wat bieden wij jou?

 • Teamgeest: Je wordt onderdeel van een warm, deskundig team met collega’s waar je op kunt bouwen en vertrouwen.
 • Waardering: Een royaal salaris, variërend van € 3.500,- tot € 4.000,- afhankelijk van je ervaring, en voordelenpakket op maat. 
 • Tijd voor ontspanning: 25 vakantiedagen en 13 ATV dagen (CAO Metaal en Techniek)
 • Ontwikkeling: Opleidingsmogelijkheden om je carrière een boost te geven (KIS Academy).

KIS Group staat bekend om haar expertise in hijsinstallaties. We zijn een dynamisch en innovatief bedrijf waar teamwork, passie en klanttevredenheid centraal staan. Werken bij KIS betekent werken bij dé specialist in hijs- en hefmiddelen, CNC techniek en Kraanbouw. Met 6 vestigingen in Nederland met 150 medewerkers en een regionale aanpak bieden we onze klanten de optimale ontzorging en continuïteit van hun bedrijfsprocessen. 

KIS Group Nederland is onderdeel van KIS Gruppen uit Noorwegen, een toonaangevende speler in Noorwegen op het gebied van de besturing en het onderhoud van kranen en hijsapparatuur, met meer dan 20 locaties en ca. 300 medewerkers.

Bij ons ga je jezelf uitdagen, we bieden veel dynamische en gevarieerde taken. De KIS Group ontwikkelt zich voortdurend en heeft competente mensen nodig.

Kom je kennismaken?

Laten we samen een kopje koffie drinken en de mogelijkheden verkennen! Klik hier om te reageren.
Voor meer informatie over de functie kun je mailen met Martin de Veen (Lead Engineer) op martin.deveen@kisgroup.nl

Let op: Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ongevraagde hulp van bureaus is niet gewenst.

Wil je vrijblijvend een kop koffie drinken? Of wil je direct solliciteren? Alles is mogelijk!

Voor meer informatie kun je bellen Martin van de Veen op 06 82361689

Andere vacatures