Kis Kraanbouw
en EEW

Samenwerking

Behoud van het lage eigen gewicht van de kraan

Geen capaciteitsverlies

Innovatieve Engineering en Onderhoud

KIS Kraanbouw en EEW

De case van

In de afvalverwerkingsfabriek van EEW in Delfzijl waren de bestaande bunkerkranen toe aan een revisie. De levensduur van de liggers en wielkasten was aan het einde en EEW wilde een oplossing die de duurzaamheid van de kraan zou verhogen waarbij er een aantal bestaande onderdelen behouden moesten blijven. De uitdaging was om de nieuwe kraanliggers in bedrijf te stellen zonder de productie te onderbreken, iets wat essentieel was voor de continuïteit van de werkzaamheden bij EEW.

Het Project

Het Project Plan

Begin 2023 begon KIS Kraanbouw met het opstellen van een gedetailleerd plan voor de revisie van de kraanliggers. Het hoofddoel was om de levensduur van de kraan aanzienlijk te verhogen door de liggers te vervangen en tegelijkertijd het hergebruiken van de besturing en lierwerken. 

Het project bestond uit de volgende belangrijke stappen en mijlpalen:

  • Behoud van het lage eigen gewicht van de kraan.
  • Geen capaciteitsverlies.
  • Een vier keer zo hoge levensduur van de kraan.
  • Inbedrijfstelling tijdens productie om productieverlies te voorkomen.

” Een uitstekende samenwerking met KIS Kraanbouw. Hun professionele aanpak en oplossingsgerichte mentaliteit hebben ervoor gezorgd dat ons project zonder problemen en binnen de gestelde tijd is voltooid. “

Bram Bos (Project Leider: EEW)

Resultaten en Impact

De vernieuwing van de kraanliggers werd succesvol afgerond binnen de gestelde termijn. De installatie werd uitgevoerd terwijl de productie bij EEW doorging, waardoor er geen verlies van productietijd was. Dit resultaat werd gemeten door de continuïteit van de productie en de verhoogde levensduur van de kraan.

Klantfeedback

EEW was zeer tevreden met de resultaten en de samenwerking met KIS Kraanbouw. Ze prezen de goede communicatie, oplossingsgerichtheid en professionele aanpak van het team.

Meer weten?

Olaf Keur helpt je graag verder!

0513 48 11 22

Olaf.Keur@kisgroup.nl

Kom in contact
Voorbeeldfoto3

Meer interessante projecten