Revisie pekelkraan
in de kaasfabriek
in Edewecht

Project

Wisselen radblocken, as en katmotor.

Aandrijving hijslier vervangen.

Slijtdelen hijslier vervangen.

DMK (Deutsches Milchkontor GmbH)

De case van

24 uur per dag, 7 dagen per week en al vanaf 2007 in productie. Uitgezonderd enkele geplande stopdagen voor keuring en onderhoud heeft de bovenloopkraan boven het pekelbad in de kaasfabriek veelal continu meegedraaid in de productie. Om de continuïteit van de installatie te waarborgen is op advies van Bijlsma, de hijsinstallatie begin dit jaar compleet onder handen genomen.

De kaasfabriek in Edewecht maakt onderdeel uit van DMK (Deutsches Milchkontor GmbH). Met meer dan 20 locaties binnen en buiten Duitsland is de DMK GROUP Duitslands grootste zuivelconcern. In totaal werken ongeveer 7.700 medewerkers bij de onderneming.

Pekelkraan
Pekelkraan

Het project plan

Begin 2019 is de eerste aanzet richting de revisie van de pekelkraan al begonnen. Tijdens de jaarlijkse keuring is de opname gedaan voor het vervangen of reviseren van de kritische onderdelen.

Een revisie in deze vorm kan logischerwijs niet zomaar uitgevoerd worden. In overleg met DMK is ervoor gekozen om dit uit te voeren tijdens een geplande productiestop van 1 week.

De revisie van de installatie omvatte in hoofdlijn 2 projecten.

Project 1; wisselen radblocken, as en katmotor.

Project 2; aandrijving en slijtdelen hijslier vervangen.

In de voorbereiding is de aandrijflijn getest in de werkplaats van Bijlsma. Hierdoor kon er gelijk ervaring worden opgedaan met de speciale uitlijnset die nodig was voor het uitlijnen van de aandrijflijn op locatie.


Met behulp van een speciale uitlijnset is de hele aandrijflijn van de hijslier afgesteld.

Het resultaat

Projectcoördinator Jaap van Pijkeren was al vanaf het begin betrokken bij het project. “Een mooie klus met behoorlijke tijdsdruk in de uitvoering dus goede voorbereiding was essentieel. Om de doorlooptijd te garanderen hebben we het projectteam opgesplitst in 2 ploegen. De ploegen konden elkaar afwisselen zodat we bijna 24 uur per dag aan de installatie konden werken. Het was nog even spannend maar de klus is geklaard, top teamwork!”

“Een mooie klus met behoorlijke tijdsdruk in de uitvoering dus een goede voorbereiding was essentieel.”

Jaap van Pijkeren (Projectcoördinator: DMK)

Meer weten?

Ulco Stoffelsma helpt je graag verder!

0513 48 11 22

u.stoffelsma@kisgroup.nl

Kom in contact
Voorbeeldfoto3

Meer interessante projecten